Babyvoeding

Baby pap

Een nieuw mijlpaaltje voor je kindje (en ook voor jou): het eten van pap. Na 4 maanden kun je beginnen met het geven van ‘mijn eerste papje’ van Bambix, op basis van rijstebloem. Je mengt het met moed ...

Momenteel zijn deze artikelen helaas uitverkocht. Sorry!

Baby pap

Hmm.. pap! De meeste volwassenen zullen niet warm of koud worden van pap, maar gelukkig vinden de kinderen het meestal maar al te lekker. En dat is maar goed ook, want pap zit vol belangrijke voedingsstoffen. Wanneer je net begint met het geven van pap, is het verstandig om het te mengen met moedermelk (of flesvoeding), zodat je kindje de smaak herkent. Begin ook altijd met een fijne soort pap, zoals bloem of meel, zodat je kindje hier aan kan wennen. Daarna kun je langzaam maar zeker overstappen op een grovere soort. Natuurlijk hoort bij het eten van pap ook een heleboel geknoei, mits je de pap met een lepel geeft in plaats van met de fles. Eén voordeel hieraan is dat je kindje zo een betere mondmotoriek ontwikkeld.

Soorten pap

Er zijn verschillende soorten pap, zo heb je pap die geschikt is vanaf 4, 6, 8 of 12 maanden. Zo heb je precies de pap die geschikt is voor de leeftijd van jouw kindje. Daarnaast heb je nog de keuze uit een ontbijt- of avondpap en wat voor granen je wilt voor je kindje. Een heleboel keuzes dus!