Dab radio's

102 resultaten
aanbevolen

102 resultaten

Bestel jouw DAB radio bij wehkamp

De hele dag door luister je naar de radio. Onderweg, maar ook thuis heb je continu je favoriete radiozender aan staan. Wil je je luisterervaring naar een hoger niveau tillen? Bestel dan een DAB radio bij wehkamp. Je vindt ons complete aanbod DAB radio’s op deze pagina.

Wat is een DAB radio?

De afkorting DAB staat voor Digital Audio Broadcasting. Dit is een Europees systeem dat sinds 1993 gedigitaliseerde radio-uitzendingen maakt. Een DAB radio is een radio die deze gedigitaliseerde uitzendingen ondersteunt. Alleen met een DAB radio kun je dus naar DAB radio luisteren.

Wat is het verschil tussen DAB en DAB+?

Een tijd geleden werd DAB+ geïntroduceerd. Dit is in feite de opvolger en verbeterde versie van DAB. Zo biedt DAB+ diverse voordelen ten opzichte van DAB+.

Meer beschikbare radiozenders

Met DAB+ krijg je meer radiozenders. Luister je niet altijd naar dezelfde zender, maar vind je het leuk om af en toe te switchen? Dan is DAB+ zeker iets voor jou. Daar komt nog bij dat het schakelen tussen zenders met DAB+ een stuk gemakkelijker is. DAB radio zenders worden namelijk in alfabetische volgorde geplaatst. Deze alfabetische lijst bekijk je op de display van de ontvanger. Nu is het een fluitje van een cent om je favoriete zender te vinden.

Een betere geluidskwaliteit

DAB+ biedt een betere geluidskwaliteit dan DAB en FM. Je kunt de geluidskwaliteit van DAB+ ook wel vergelijken met de geluidskwaliteit van cd’s. Getikt, geruis en andere bijgeluiden hoor je niet meer als je DAB+ radio luistert. En dit heeft zeker een positief effect op je geluidservaring.

Gratis te ontvangen

Tot slot is DAB+ gratis te ontvangen. Je hebt hier geen abonnement voor nodig. Ook hoef je je geen zorgen te maken om de data van je internetabonnement. Hier komt DAB+ namelijk niet aan.

Is jouw ontvanger geschikt voor DAB+ radio?

Niet alle ontvangers ondersteunen DAB+. Heb je een oudere radio-ontvanger? Dan is de kans groot dat hij DAB+ niet ondersteunt. Je checkt dit door de specificaties van je radio door te lezen. Ondersteunt jouw radio-ontvanger geen DAB+? Overweeg dan een nieuwe DAB radio te kopen.

Een groot aanbod DAB radio’s bij wehkamp

Bij wehkamp vind je een groot aanbod DAB radio’s. Wil je een DAB radio kopen? Dan heb je de keuze uit onder andere een draagbare DAB+ radio, een DAB+ tafelradio en een DAB+ wekkerradio. Onze populairste radio? Dat is de draagbare DAB+ radio met bluetooth. De DAB radio bluetooth is ook met je telefoon te verbinden. Met een DAB radio bluetooth heb je dus nog meer mogelijkheden om naar je favoriete muziek te luisteren. Luister je liever naar cd’s? Bestel dan een DAB radio met cd speler.

Profiteer van een DAB+ radio aanbieding

Wil je geld besparen op jouw nieuwe radio? Profiteer dan van een van onze aantrekkelijke DAB radio aanbiedingen. Zo bespaar je met gemak tientallen euro’s op je nieuwe radio.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.