DJ gear

DJ gear & muziekinstrumenten

Houd jij van het draaien van plaatjes? Of ben je van plan om te leren om een muziekinstrument te gaan bespelen? Met DJ gear kun je op een toegankelijke manier muziek afspelen en mixen. Daarnaast zijn de gitaren en keyboards binnen dit assortiment geschikt voor de beginnende muzikant en/of producer.

Controllers

Wil je niet zelf een complete DJ set samenstellen? Dan is een controller de oplossing. De meeste controllers bestaan uit een mixer met twee cd-spelers. Dit betekent overigens niet dat je altijd muziek van een cd moet afspelen, de meeste kunnen door middel van een usb-stick of een laptop aangestuurd worden. Controllers kunnen zowel voor optredens als tijdens een eigen feestje worden gebruikt. Let op: een koptelefoon en speakers zitten niet inbegrepen bij een controller.

Mixers

Een mixer is het hart van een DJ set. Je bestuurt hiermee het geluid dat uit je speakers komt. De meest gebruikte functies op een mixer zijn het bepalen van volume, het instellen van het lage, midden en hoge geluid en het instellen van de balans tussen de twee cd spelers of draaitafels.

Draaitafels

Deze worden gebruikt voor het draaien van lp’s en voor het digitaliseren van de muziek die op de platen zelf staat. Om ze aan te sturen voor dj gebruik heb je een losse mixer nodig. Deze platenspeler kunnen ook aangesloten worden aan een reguliere versterker.

Muziek

Het is leuk om te beginnen aan het leren bespelen van een instrument! Je kunt bijvoorbeeld gitaar of keyboard leren spelen. Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat zijn de muzieknoten, als je die eenmaal onder de knie hebt dan volgen de vingers vanzelf.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.