Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
Antons Tweestrijd - Peter van de Steenoven
 • Uitverkocht

  Peter van de SteenovenAntons Tweestrijd

  17.50
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Antons Tweestrijd - Peter van de Steenoven

  De Bredase advocaat Anton Bastiaansen krijgt in 1828 een bijzondere opdracht van een jonge Belgische adellijke weduwe. Bij de uitvoering daarvan ontstaat een meer dan alleen zakelijke relatie met zijn mooie en intelligente opdrachtgeefster. Hij wordt als man van eenvoudige boerenafkomst echter geconfronteerd met de scherpe scheidslijnen die er ook toen al tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de samenleving bestonden. Die plaatsen hem voortdurend voor moeilijke keuzes en hinderen hem zowel in zijn carrière als in zijn zoektocht naar een huwelijkspartner.

  Peter van de Steenoven is historicus en publiceerde verscheidene artikelen over de geschiedenis van Breda. De personen en hun belevenissen in 'Antons tweestrijd' zijn fictief, maar de beschreven context waarin het verhaal zich afspeelt geeft een getrouw beeld van de maatschappelijke omstandigheden in Breda en de oplopende politieke spanningen in de Zuidelijke Nederlanden aan de vooravond van de Belgische Opstand.

  Specificaties

  AuteursPeter van de Steenoven
  Eerste auteurPeter van de Steenoven
  GenreHistorische roman
  ISBN9789463452922
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's246
  Jaar van uitgifte2018

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand