overzicht
Anton Pieck-een leven als een sprookje (DVD)

  Anton Pieck-een leven als een sprookje (DVD)

  9.99
  vandaag besteld, dinsdag in huisverzending door onze partner

  Anton Pieck-een leven als een sprookje (DVD)

  -Anton Pieck, een leven als een sprookje: Anton Pieck kijkt terug op een lang en werkzaam leven.
  De film laat Anton Pieck in al zijn facetten zien: als etser, houtsnijder, tekenaar, illustrator en schilder. De film over waarschijnlijk de meest bekende tekenaar van Nederland, een man die leeft van sprookjes en die tekent voor mensen die in sprookjes willen geloven.

  -Anton Pieck en zijn werk: Anton Pieck spreekt over zijn jeugd in Den Helder. Hij leerde van de Japanners de houtsnede techniek. Charles Dickens, Gustaaf Doré en het werk van Rackun waren zijn inspiratie bronnen. Hij vervalste persoonsbewijzen, hield van de Engelse sfeer en van Vlaanderen, maar rustig werken thuis aan en goede tekening deed hij het liefst.

  -Het Huis van Anton Pieck: De familie Pieck wordt ontvangen door het gemeentebestuur van Hattem ter gelegenheid van de aankoop van een pand waar het ANTON PIECK - museum zal worden ondergebracht. Na een ingrijpende verbouwing onder leiding van Anton Pieck kan hij met voldoening het naar hem genoemde museum in september 1984 aan zijn kleinkinderen tonen. In ieder Nederlands huis kent men Anton Pieck, nu is er ook een Anton Pieck huis voor iedereen.  Anton Pieck, een leven als een sprookje
  Anton Pieck en zijn werk
  Het Huis van Anton Pieck
  lees meer

  Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  toegevoegd aan winkelmand